NICARAGUA Dipilto



Detailní popis produktu
Káva pochází z oblasti Carretera Ocotal – Jalapa v Nikaragui, kde se pěstuje v nadmořské výšce 1 400–1 500 m n. m. Díky mokré metodě (washed) si zachovává čistotu a jasné chuťové tóny. Charakter této kávy je typicky středoamerický – harmonický, jemně ovocný a přitom krásně sladký.
Jak nám chutná?
Nicaragua Dipilto je káva, která spojuje jemnost mléčné čokolády s lehkou svěžestí pomeranče a máslovým zakončením. Vyniká plným tělem a vyvážeností, takže funguje skvěle jak v espressu samotném, tak i v mléčných nápojích. Je to přesně ten typ kávy, který si dáte ráno a hned víte, že bude den lepší.
Jak kávu z Nikaraguji pražíme?„Nicaragua Dipilto má charakter, který od jihoamerických arabik očekáváte,“ říká náš pražič Milan. „Proto ji pražím podobně jako naše brazilské kávy – tak, aby nabídla plnou chuť a fungovala skvěle jako každodenní espresso. Díky tomu je i skvělou volbou pro mléčné nápoje, kde její čokoládově-ovocný profil krásně vynikne.“ |
![]() |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pražená káva |
---|---|
Chuť: | mléčná čokoláda - pomeranč |
Druh: | Arabica |
Země původu: | Nicaragua |
Oblast: | Ocotal |
Zpracování: | mokré |
Pěstováno: | 1.400 - 1.500 m.n.m. |
Cup score: | 84 |
Stupeň pražení: | střední |
Příprava: | moka konvička, espresso |