Detailní popis produktu
Tato káva z oblasti Antigua je ukázkou technologických vylepšení, která byla v Guatemale provedena při pěstování kávy. Producenti používají pečlivě vyvinuté sklizňové stroje, které zajišťují, že se v optimální fázi sezóny sklízejí pouze zralé třešně, a bedlivý dohled během procesu sušení zajišťuje, že si káva zachová všechny pozitivní chuťové vlastnosti. Tato káva je plná čokoládových a sladkých ovocných tónů.
PROCES DEKOFEINIZACE
Tento proces poprvé objevil vědec Kurt Zosel v Ústavu Maxe Plancka pro výzkum uhlí v roce 1967, když zkoumal nové způsoby separace směsí látek. V roce 1988 vyvinula německá společnost CR3 tento proces dekofeinizace, při němž se přírodní oxid uhličitý (pocházející z prehistorických podzemních jezer) kombinuje s vodou a vytváří "podkritické" podmínky, které vytvářejí vysoce rozpustnou látku pro kofein v kávě. Jedná se o šetrný, přírodní a ekologicky certifikovaný proces a dobrá selektivita oxidu uhličitého vůči kofeinu zaručuje vysokou míru zachování ostatních složek kávy, které přispívají k její chuti a vůni.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pražená káva |
---|---|
Chuť: | čokoláda - jablko - karamel |
Druh: | Arabica |
Země původu: | Guatemala |
Oblast: | Antigua |
Zpracování: | swiss water |
Pěstováno: | 1.500 - 1.600 m.n.m. |
Cup score: | 81 |
Stupeň pražení: | střední |
Příprava: | espresso, filtr, french press, moka konvička |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.