MEXICO Finca La Estanzuela

37 hodnocení

sušené ovoce - čokoláda - třtina

Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
210 Kč 210 Kč 210 Kč 210 Kč 210 Kč 210 Kč 840 Kč 840 Kč 840 Kč 840 Kč 840 Kč 840 Kč od 210 Kč
Dostupnost: Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
MEXICO Finca La Estanzuela
37 hodnocení
zrnicko mexico
DOPORUČUJEME

Detailní popis produktu

Předek Juana Martineze, který se rovněž jmenoval Juan Martinez, přišel do mexické Xalapy ze Španělska v polovině 19. století. Dnes rodina Martinezů pokračuje v tradici obhospodařování půdy v Coatepecu ve státě Veracruz a pěstování vynikající výběrové kávy.

V roce 2018 začali manželé Martinezovi s obnovou farmy s cílem oživit přirozenou úrodnost půdy. Začali používat organická hnojiva a kompost k vyživení půdy a vysazovat odrůdy odolné vůči rzi kávovníkových listů. Naše káva se skládá z mixu odrůd odolné vůči rzi, která vznikla křížením z odrůd Bourbon a Timor.

Kávové třešně jsou ručně sbírány dělníky a zpracovávány na farmě. Třešně se drtí na ekopulperu a poté se ukládají do betonových nádrží, kde se fermentují. Po fermentaci se káva promyje v čisté vodě a suší v mechanických sušičkách po dobu 70 hodin.

 

O kávě z Mexika

Výběrová káva z Mexika je známá pro svůj jemný a vyvážený chuťový profil. Většina kávy pochází z jižní části země, zvláště ze států Chiapas a Veracruz.

Káva z Mexika má obvykle nádech čokolády, ořechů a karamelu. Vyšší kvalitní odrůdy mohou mít i ovocné tóny. Káva z Mexika je obecně známá svou střední kyselostí a plností, což ji činí skvělým výběrem pro ty, kdo dávají přednost jemnějšímu šálku kávy.

Většina kávy v Mexiku je pěstována na malých farmách a sklízena tradičními metodami. Navíc se mnoho farmářů v Mexiku zavázalo k udržitelným praktikám, včetně pěstování stínové kávy, která pomáhá chránit místní ekosystémy.

Doplňkové parametry

Kategorie: Espresso
Chuť: sušené ovoce - čokoláda - třtina
Druh: Arabica
Země původu: Mexiko
Oblast: Veracruz
Zpracování: mokré
Pěstováno: 1.100 m.n.m.
Cup score: 83.5
Stupeň pražení: tmavé
Příprava: espresso, moka konvička

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: