MEXICO Finca La Estanzuela
sušené ovoce - čokoláda - třtina
Detailní popis produktu
Předek Juana Martineze, který se rovněž jmenoval Juan Martinez, přišel do mexické Xalapy ze Španělska v polovině 19. století. Dnes rodina Martinezů pokračuje v tradici obhospodařování půdy v Coatepecu ve státě Veracruz a pěstování vynikající výběrové kávy.
V roce 2018 začali manželé Martinezovi s obnovou farmy s cílem oživit přirozenou úrodnost půdy. Začali používat organická hnojiva a kompost k vyživení půdy a vysazovat odrůdy odolné vůči rzi kávovníkových listů. Naše káva se skládá z mixu odrůd odolné vůči rzi, která vznikla křížením z odrůd Bourbon a Timor.
Kávové třešně jsou ručně sbírány dělníky a zpracovávány na farmě. Třešně se drtí na ekopulperu a poté se ukládají do betonových nádrží, kde se fermentují. Po fermentaci se káva promyje v čisté vodě a suší v mechanických sušičkách po dobu 70 hodin.
O kávě z Mexika
Výběrová káva z Mexika je známá pro svůj jemný a vyvážený chuťový profil. Většina kávy pochází z jižní části země, zvláště ze států Chiapas a Veracruz.
Káva z Mexika má obvykle nádech čokolády, ořechů a karamelu. Vyšší kvalitní odrůdy mohou mít i ovocné tóny. Káva z Mexika je obecně známá svou střední kyselostí a plností, což ji činí skvělým výběrem pro ty, kdo dávají přednost jemnějšímu šálku kávy.
Většina kávy v Mexiku je pěstována na malých farmách a sklízena tradičními metodami. Navíc se mnoho farmářů v Mexiku zavázalo k udržitelným praktikám, včetně pěstování stínové kávy, která pomáhá chránit místní ekosystémy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Espresso |
---|---|
Chuť: | sušené ovoce - čokoláda - třtina |
Druh: | Arabica |
Země původu: | Mexiko |
Oblast: | Veracruz |
Zpracování: | mokré |
Pěstováno: | 1.100 m.n.m. |
Cup score: | 83.5 |
Stupeň pražení: | tmavé |
Příprava: | espresso, moka konvička |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.